Vita+ Recepten

Genieten met een plus!

Bruschetta Vita+

Bruschetta Vita+ Havermout met Italiaanse ham

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Havermout
  • Italiaanse ham 
  • Tapenade van paprika
  • Parmezaanschilfers
  • Bieslook
  • Kerstomaatjes
  • Balsamicocrème
  • Peper, zout, knoflook (geperst), snuifje bloemsuiker, olijfolie en suchiazijn
  • Lenteui

RECEPT:

  1. Snijd een mooie driehoek uit het Vita+ Havermoutbrood (of snijd een sneetje Vita+ Havermout in twee) en bak de onderzijde van de sneetjes lichtjes aan in een pan. 
  2. Snijd ondertussen de kerstomaatjes in vier en kruid ze af met peper, zout, look, een snuifje bloemsuiker, olijfolie en suchiazijn. Kruid af naar eigen smaak. 
  3. Bestrijk deze sneetjes met de tapenade van paprika, beleg ze vervolgens met Italiaanse ham en werk af met de afgekruide kerstomaatjes, de parmezaanschilfers, fijngesnipperde bieslook, lenteui en enkele druppels balsamicocrème.
Vita+ Caesar

Vita+ Caesar

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Volkoren
  • Gegrilde kip
  • Caesarsaus (light)
  • Sla en gekonfijte tomaten
  • Parmezaanse kaas
  • Ansjovisfilets

RECEPT:

  1. Leg enkele stukjes gegrilde kip op een Vita+ Volkoren boterham, gevolgd door de Parmezaanse kaas, ansjovisfilets, sla en enkele gekonfijte tomaten.
  2. Werk af met de Caesarsaus.
Vita+ Brie Honing

Vita+ Brie Honing

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Havermout
  • Brie
  • Honing
  • Appel
  • Noten
  • Waterkers

RECEPT:

  1. Snij fijne sneetjes van de Brie en de appel en leg deze op een Vita+ Havermout boterham. 
  2. Giet hier de honing over en voeg er stukjes noot aan toe.
  3. Afwerken met scheutjes waterkers.
Vita+ Croque Italiano

Vita+ Croque Italiano

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Volkoren
  • Mozzarella
  • Tomaten
  • Rode pesto
  • Rucola

RECEPT:

  1. Beleg een Vita+ Volkoren boterham met rode pesto.
  2. Leg er vervolgens de mozzarella, een schijfje tomaat en enkele blaadjes rucola bovenop.
  3. Bedek met een andere Vita+ boterham en bereid het geheel in de grill. 
Vita+ Parmigiana

Vita+ Parmigiana

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Havermout
  • Gegrilde schijfjes aubergine
  • Zongedroogde tomaten 
  • Rucola
  • Mozzarella
  • Basilicum
  • Jonge ajuinen
  • Olijfolie
  • Peper & zout

RECEPT:

  1. Beleg een Vita+ Havermout boterham met gegrilde schijfjes aubergine.
  2. Leg hier eerst de mozzarella op en vervolgens de zongedroogde tomaten.
  3. Voeg de stukjes jonge ajuin toe, alsook de rucola.
  4. Besprenkel met olijfolie en werk af met peper en zout. 
Vita+ Zalm

Vita+ Zalm

INGREDIËNTEN:

  • Vita+ Volkoren
  • Gerookte zalm
  • Kaas met fijne kruiden
  • Rode ui
  • Bieslook
  • Waterkers

RECEPT:

  1. Smeer een dikke laag kaas met fijne kruiden op een Vita+ Volkoren boterham.
  2. Leg er vervolgens de gerookte zalm en de stukjes rode ui bovenop, gevolgd door de bieslook en waterkers.
Feesthapje

Vita+ Feesthapje

INGREDIËNTEN:

  • 5 sneden Vita+ Havermout
  • 1 venkel
  • 1 potje zure room (200 g)
  • Peper & zout
  • 3 el fijne suiker
  • 5 cl Chardonnay azijn
  • 2 zure haringen
  • 1 granny smith appel
  • sap van 1/2 citroen
  • roze peperbolletjes
  • 20 g boter
 
 
 

RECEPT:

  1. Steek uit de sneden Vita+ Havermout,10 tot 12 ronde toastjes uit met een diameter van ongeveer 6 cm.

  2. Smelt de helft van de boter in een bakpan en kleur de Vita+ rondjes aan de 2 zijden goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

  3. Snijd ondertussen de venkel flinterdun met behulp van een mandoline. Stoof deze aan in een pan met de rest van de boter en kruid goed af met peper en zout.

  4. Strooi er de suiker over en laat zachtjes karameliseren. Blus af met de chardonnay azijn en laat dit nog 5 minuten verder stoven. Laat de zoetzure venkel afkoelen.

  5. Snijd de granny smith appel in zeer fijne staafjes en meng deze met het citroensap. Zo worden ze niet bruin.

  6. Snijd de haring in repen.

  7. Beleg nu de toast met een koffielepel zure room. Kruid af met de een beetje peper. Schik hierop wat zoetzure venkel en daarbovenop de zure haring en de appelstaafjes. Werk af met enkele plukjes venkelgroen en roze peperbolletjes. Serveer op een feestelijke schaal.

 
 
 
 

FAN VAN VITA+ HAVERMOUT OF VOLKOREN?

 

Onze chefs doen niets liever dan er nieuwe recepten mee te creëren om deze vervolgens met u te kunnen delen. Hou deze pagina dus zeker in de gaten voor lekkere, gezonde en eenvoudig te bereiden recepten.

Bent u ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om uw recepten met ons te delen. U kan deze altijd mailen naar info@puratos.be.

We zijn alvast benieuwd.