Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een eenvoudige weergave van de voedingswaarde van een product. De bedoeling van dit logo is om transparante informatie te geven, waardoor de consumenten op een evenwichtigere en bewustere manier hun voeding kunnen kiezen. Simpelweg 5 kleuren en 5 letters, geen onleesbare of onverstaanbare voedingstabellen meer!

Vita+ scoort A!

Hoe wordt de Nutri-Score berekend?

Bij het berekenen van de score wordt rekening gehouden met voedingstoffen en voedingsmiddelen die aangemoedigd moeten worden (vezels, eiwitten, fruit en groenten, peulvruchten en noten) maar ook voedingstoffen en voedingsmiddelen die beperkt moeten worden (calorieën, verzadigde vetten, suikers en zout).

Aan elk element van de voedingstabel van een product worden punten gegeven. Op die manier wordt een resultaat bekomen voor alle ongunstige voedingsstoffen samen alsook een resultaat voor alle gunstige voedingsstoffen samen. Ten slotte wordt de volgende formule uitgevoerd: 

Resultaat voor ongunstige voedingsstoffen – Resultaat voor gunstige voedingsstoffen

Vita+ scoort A!

 

Het resultaat van de berekening kan variëren van -15 (= de allerbeste score) tot +40 (= de slechtste score). Op basis hiervan ontvangt een product een letter en een kleur: van A en donkergroen (= voedingsmiddelen die de voorkeur genieten) tot E en rood (= voedingsmiddelen waarvan de consumptie beperkt moet worden).

Vita+ scoort A !

Goed nieuws: de Vita+ broden maken deel uit van de categorie van voedingsmiddelen die perfect in een evenwichtig dieet passen! De letter A toont dat Vita+ een zeer goede Nutri-Score heeft. Waarom? Het Vita+ brood zit namelijk boordevol vezels, is arm aan suiker én bevat daarnaast weinig verzadigde vetzuren. Kortom, gezond en lekker! Je kan dus volop genieten van je Vita+ boterham.

* Nutri-Score is een merk dat geregistreerd en ontwikkeld werd door de Franse overheid, en dat tevens ondersteund wordt door de Belgische en Franse Volksgezondheid.

Vita+ scoort A!

7 kopen, één gratis!

Meer info

Las je deze blogberichten al?

Actie!
Deze actie is afgelopen.
Vita+ actie

Win elke week een Decathlon bon

2 min. leestijd
Lees meer
Actie!
Deze actie is afgelopen.
Vita+ actie

Win elke week een Garmin smartwatch

2 min. leestijd
Lees meer
Vita+ Algemeen

Vita+ scoort A!

2 min. leestijd
Lees meer

Vind een ambachtelijke
Vita+ bakker in je buurt

Onze bakkers maken dag in dag uit met veel liefde Vita+ brood. En die passie proef je. Vind hier jouw ambachtelijke Vita+ bakker.

Vind je bakker