Ingrediënten
- 4 sneden Vita+ Volkoren brood
- 250 g eieren
- 25 g gekookte ham (in plakjes of in blokjes)
- 25 g geraspte kaas
- 1 tomaat
- Een paar zwarte olijven zonder pit
- Broccolischeuten (of andere scheuten afhankelijk van het seizoen)
- Bieslook
- Zout
- Peper
Het recept
- Snij de ham in blokjes.
- Meng de eieren, de kaas en de blokjes ham in een kom. Kruiden met peper en zout.
- Neem de sneden brood en steek een cirkel uit het broodkruim met behulp van een koekjesvorm (als je geen koekjesvorm hebt, kan je dit met een mes doen).
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de sneden brood op een plaat bedekt met bakpapier en vul het uitgestoken gedeelte met de losgeklopte eieren. Kook 10 minuten op 180°C.
- Versier de omeletten zodat ze eruitzien als gezichtjes met schijfjes olijf voor de ogen, halve cirkel van tomaat voor de mond en bieslook en broccolischeuten voor het haar.
Dit recept is gemaakt met Vita+ Volkoren
Met 40 % volkorengranen is dit volkorenbrood rijk aan vezels. Of je nu gaat voor ontbijt of lunch, de heerlijke smaak van dit brood past perfect bij zoet of zout beleg.
Benodigdheden
- Ronde koekjesvorm met een diameter van 9 cm (optioneel)
Probeerde je ook al deze Vita+
Heerlijke recepten?
Stuur zelf jouw receptin
Ben je ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om je recepten met ons te delen.
Contacteer ons