Ingrediënten
- 8 sneden Vita+ Volkoren brood
- 100 g spek
- 700 g aardappelen
- 400 g wortelen
- 1 L water
- 2 g tijm
- 100 g oude Gouda
- Zout
- Peper
Het recept
- Bak het spek in een pan.
- Voeg de in stukken gesneden aardappelen en wortelen, de tijm en het water toe. Breng aan de kook en kook tot het water verdampt.
- Pureer grof met een aardappelstamper. Voeg de oude Gouda toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Doe de puree in een spuitzak en laat afkoelen.
- Neem 8 sneden Vita+ Volkoren en verwijder de korsten.
- Week de sneden brood 1 seconde in water en haal ze eruit. Duw ze plat tussen je handen om het overtollige water te verwijderen. Leg ze op een absorberende doek en duw nogmaals.
- Leg de stoem op elke snede brood en dit ongeveer 5 cm lang om een worst te vormen. Rol de boterham omheen deze worst en maak er een kroket van. Sluit de uiteinden goed af.
- Frituur enkele minuten op 180°C.
- Laat de kroketten na het frituren uitlekken op absorberend papier. Bestrooi lichtjes met zout.
Dit recept is gemaakt met Vita+ Volkoren
Met 40 % volkorengranen is dit volkorenbrood rijk aan vezels. Of je nu gaat voor ontbijt of lunch, de heerlijke smaak van dit brood past perfect bij zoet of zout beleg.
Benodigdheden
- Aardappelstamper
- Spuitzak
- Absorberende doek
- Friteuse
Probeerde je ook al deze Vita+
Heerlijke recepten?
Stuur zelf jouw receptin
Ben je ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om je recepten met ons te delen.
Contacteer ons