Ingrediënten
- 8 tot 18 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood
- 500 g tomatenpuree (passata)
- 3 g oregano
- 50 g olijfolie
- 15 g verse basilicum
- 250 g geraspte mozzarella
- 350 g aubergine
- 40 g zwarte olijven
- Zout
- Peper
Het recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de tomatenpuree, oregano en olijfolie. Voeg zout en peper toe.
- Hak de basilicum fijn en voeg ¾ toe aan de tomatensaus.
- Laat de saus gedurende 30 min. sudderen op een zacht vuur.
- Snijd de aubergines in plakken van 5 mm dikte.
- Snijd de zwarte olijven in stukjes.
- Rol de sneetjes Vita+ Gekiemde Granen plat met een deegrol.
- Giet een basis tomatensaus in de ovenschotel. Leg daarop een eerste laag aubergineplakken en bestrooi met stukjes zwarte olijf. Leg er vervolgens de sneetjes Vita+ Gekiemde Granen brood op en wat geraspte mozzarella. Herhaal deze stappen tot de ovenschaal net niet gevuld is. Werk af met een rijkelijke laag geraspte mozzarella.
- Bak de lasagne gedurende 30-40 min. op 180°C.
- Haal de lasagne uit de oven, voeg de rest van de gehakte basilicum toe en een scheutje olijfolie.
Dit recept is gemaakt met Vita+ Gekiemde Granen
Dit uniek meergranenbrood, op basis van gekiemde rogge, geeft je een rijke smaak om dagelijks volop van te genieten.
Benodigdheden
- Deegrol
- Ovenschotel
Probeerde je ook al deze Vita+
Heerlijke recepten?
Stuur zelf jouw receptin
Ben je ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om je recepten met ons te delen.
Contacteer ons