Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

  • 250 g gekookte ham in een blok
  • 200 g roomkaas
  • 50 g tartufata
  • 5 sneden Vita+ Gekiemde Granen brood, in de lengte doorgesneden
  • 50 g fijne augurken
  • Zout
  • Peper
  • Verschillende soorten zaden

Het recept

  1. Mix de gekookte ham in een blender tot gehakt.
  2. Meng het gehakt met de roomkaas en de tartufata. Kruid af met peper en zout.
  3. Neem de sneden brood (in de lengte doorgesneden), verwijder de korsten en rol ze met de deegroller uit tot hele dunne sneden.
  4. Verdeel de mousse van ham over de boterhammen.
  5. Leg op de rand van de boterham, in de lengte, fijne augurken van begin tot einde.
  6. Rol het brood zelf om de augurken terwijl je het stevig aandrukt. Als de sneden zijn opgerold, wikkel ze dan in huishoudfolie en laat ze 1 uur in de koelkast rusten.
  7. Verwijder vervolgens de huishoudfolie en snijd stukken van ongeveer 1 cm. Plaats spiesjes in elk stuk.
  8. Daarna kan je bestrooien met zaden zoals chiazaden, sesam, maanzaad,…
Vita+ Gekiemde Granen

Dit recept is gemaakt met Vita+ Gekiemde Granen

Dit uniek meergranenbrood, op basis van gekiemde rogge, geeft je een rijke smaak om dagelijks volop van te genieten.

Ontdek de voordelen

Benodigdheden

  • Deegroller
  • Huishoudfolie
  • Blender
  • Spiesjes
broodlolly

Stuur zelf jouw receptin

Ben je ook een echte hobbychef? Zin om zelf aan de slag te gaan? Aarzel niet om je recepten met ons te delen.

Contacteer ons